skip to Main Content

Geboren Amsterdammer en sinds 1978 als fysiotherapeut werkzaam in Oud Zuid/”De Pijp”.

Ik ben praktijkhouder van Fysio praktijk Jonker & van Rijn.

Het vak fysiotherapeut is steeds aan veranderingen onderhevig en dat maakt het interessant en leuk om dit werk te doen.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar patiënten met rug, nekklachten en het trainen/ adviseren van patiënten die laag belastbaar zijn door hun aandoening zoals longklachten. Het geeft veel voldoening om laag belastbare mensen weer plezier te laten beleven in het bewegen.

Als deelnemer van het LoRNA netwerk in Amsterdam heb ik mij verplicht tot bijscholing en specialisatie in het begeleiden van patiënten die COPD en Astma hebben.

Inmiddels heb ik diverse aanvullende opleidingen gedaan op het gebied van long, rug en nekklachten. ( o.a. Cyriax , basisopleiding manuele therapie, McKenzie behandeltechniek en diverse Longrevalidatieopleidingen). Voor rug en nekklachten is de behandelmethode McKenzie erg succesvol gebleken.

Naast mijn werkzaamheden op de praktijk heb ik ook veel ervaring in het samenwerken met bedrijven, het geven van workshops op het gebied van bijvoorbeeld goed rug gebruik, zitten, staan en tiltechnieken. Ook doe ik werkplekonderzoeken en kan Fittesten afnemen, advies geven over bewegen en sporten voor een betere leefstijl.

Sinds 2014 mag ik mij Traumafysiotherapeut noemen door het volgen van een speciale cursus. De praktijk werkt heel nauw samen met het VUmc en andere ziekenhuizen.

Ons fysioteam Jonker & van Rijn is inmiddels uitgegroeid tot een praktijk met vele mogelijkheden ik werk met enthousiaste en deskundige collega’s met diverse specialisaties. Ik ben heel trots op het fysio team Jonker & van Rijn en hoop nog jaren mee te doen.

Door mijn positie ben ik vaak aanspreekpunt voor zowel patiënten als collega’s en probeer van dienst te zijn waar ik kan.

BIG nummer: 19034053704

Bert jonker fysiotherapeut amsterdam oud zuid