Een team met veel in huis

Ons team bestaat uit 8 fysiotherapeuten die naast algemeen fysiotherapeut ook vaak zich in verschillende disciplines gespecialiseerd hebben.

Bert Jonker

Geboren Amsterdammer en sinds 1978 als fysiotherapeut werkzaam in de Oud Zuid/Zuid/De Pijp. Tevens ben ik praktijkhouder van Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten.

Het werk als fysiotherapeut is steeds aan veranderingen onderhevig en dat maakt het dagelijks interessant en leuk om dit werk te doen.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar patienten met rug, nekklachten en het trainen van patienten die laag belastbaar zijn door hun aandoening zoals longklachten. Het geeft veel voldoening om laag belastbare mensen weer plezier te laten beleven in het bewegen en trainen die daardoor weer meer conditie overhouden voor een aangenaam en normaal leven.

Inmiddels heb ik diverse aanvullende opleidingen gedaan op het gebied van long, rug en nekklachten. ( o.a. Cyriax , basisopleiding manuele therapie, McKenzie behandeltechniek en diverse Longrevalidatieopleidingen). Voor rug en nekklachten is de behandelmethode McKenzie erg succesvol gebleken.

Sinds 2016 geef ik shockwavetherapie, een goede en snelle oplossing bij chronische klachten zoals tenniselleboog, hielspoor en langdurige achillespeesproblemen.

Naast mijn werkzaamheden op de praktijk heb ik ook veel ervaring in het samenwerken met bedrijven, het geven van workshops op het gebied van bijvoorbeeld goed ruggebruik, zitten, staan en tiltechnieken. Ook doe ik werkplekonderzoeken en kan ik Fittesten afnemen, advies geven over bewegen en sporten voor een betere leefstijl. Onder het kopje "Bedrijven" vindt u meer informatie.

Sinds 2014 ben ik aangesloten bij het Traumanetwerk van het VUmc. Hiervoor heb ik een speciale cursus gevolgd en mag mij nu ook Traumafysiotherapeut noemen. De praktijk werkt heel nauw samen met het VUmc. Onder het kopje "Traumarevalidatie" kunt u meer informatie lezen hierover.

Per 1 september 2015 ben ik 2 dagen per week op de praktijk en zal mij dan voornamelijk met administratieve werkzaamheden bezighouden.

Ons fysioteam Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten is inmiddels uitgegroeid tot een praktijk met vele mogelijkheden ik werk met fijne collega’s die diverse specialiteiten en interesses hebben. Ik ben heel trots op het team Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten en ik hoop nog jaren mee te doen.

Claudia Balzer

Ik ben geboren en opgegroeid in Berlijn. In 1994 heb ik daar mijn opleiding tot fysiotherapeut voltooid en aansluitend nog twee jaar in een ziekenhuis gewerkt. In 1996 heb ik Berlijn voor Oud Zuid/ De Pijp in Amsterdam verruild en het ziekenhuis voor de praktijk van Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten. Hier voel ik me nog steeds als een vis in het water.

De grote gevarieerdheid aan mensen en lichamelijke klachten midden in de kleurrijke Pijp maakt het erg leuk om hier te werken.
Mijn interessegebied ligt vooral bij de behandeling van rug-, bekken-, schouder- en sportgerelateerde klachten.
Op dit gebied heb ik gedurende de jaren dan ook veel verschillende cursussen gevolgd om mijn kennis steeds actueel te houden en verder te verdiepen.
Na de afronding van het eerste jaar van de Masteropleiding Sportfysiotherapie afgelopen zomer ben ik hiermee gestopt. De omvang van de opleiding liet zich helaas niet meer combineren met mijn wens ook nog voldoende tijd voor mijn gezin over te hebben.

De nadruk in mijn behandeling ligt daar waar mogelijk en zinvol op individuele oefentherapie. Naast individuele behandelingen begeleid ik ook trainingsgroepen.

In 2013 ben ik begonnen met de opleiding tot specialist Perifeer Arterieel Vaatlijden (ook wel etalagebenen genoemd).

De praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet. Dit is een landelijk netwerk waarin gesuperviseerde looptherapie wordt aangeboden door de gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Sinds april 2014 geef ik trainingen in "Sportief Wandelen". Elke dinsdagmorgen van 9.15 uur tot 10.15 uur in het Sarphatipark.

Om deze trainingen goed te kunnen begeleiden heb ik een opleiding gevolgd tot wandelcoach/wandelinstructeur.

Sinds mei 2014 ben ik aangesloten bij het Traumanetwerk van het VUmc hiervoor heb ik een cursus gevolgd zodat ik mij nu ook Traumafysiotherapeut kan noemen.

Elsbeth Kuik

Ik ben oedeemtherapeut, manueeltherapeut en fysiotherapeut. Ook heb ik een cursus mimetherapie gedaan na aangezichtsverlamming.

Als manueeltherapeut behandel ik veel nek- en rugklachten met mobilisatie-en manipulatieve technieken, maar probeer mensen ook altijd te wijzen op het belang van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Onze grote oefenzaal met uitstekende apparatuur komt in deze dus goed van pas.

Als oedeemtherapeut behandel ik met  therapeutische lymfdrainage en eventuele compressie therapie oedeem in voornamelijk armen of benen, maar ook op de romp en soms in het gezicht.
Dit oedeem heeft dan meestal als oorzaak een niet goed werkend lymfsysteem wat kan komen doordat lymfeklieren zijn verwijderd (secundair lymfoedeem) of doordat de lymfevaten niet goed zijn aangelegd in oorsprong (primair lymfoedeem).

Ook begeleid ik een oefengroep voor mensen met oedeem omdat bewegen het oedeem ook helpt te verminderen en de conditieopbouw na eventuele chemo-en radiotherapie erg belangrijk is.

Elsbeth werkt al vele jaren bij Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten, gevestigd in Oud Zuid/De Pijp te Amsterdam.

Gino Zoontjes

Ik ben Gino Zoontjes, kom uit Castricum en sinds januari 2017 werkzaam bij  Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten.

Ik ben het vak Fysiotherapie gaan studeren en uitoefenen, omdat ik het erg leuk vind om met mensen te werken, ik geïnteresseerd ben in het menselijk lichaam en een passie heb voor sport en bewegen. Binnen het beroep fysiotherapeut is er een goede en leuke combinatie te vinden van deze 3 facetten.

 

Ik ben als fysiotherapeut breed georiënteerd en vind de diversiteit van klachten erg prettig. Ik probeer als fysiotherapeut te kijken naar het complete beeld van een mens en ga samen met de patiënt gerichte doelen opstellen om tot afname  van klachten en verbeteren van het prestatieniveau te komen . De doelen die worden opgesteld zijn per mens verschillend en dat maakt het voor mij ook steeds weer een leuke uitdaging en interessant!

Hoewel ik breed georiënteerd ben ga ik mij binnen Jonker & van Rijn fysiotherapeuten onder andere richten op COPD  en longrevalidatie. Ik ben van plan mij de komende jaren verder te gaan ontwikkelen als fysiotherapeut door verschillende cursussen en opleidingen te gaan volgen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik ben meerdere malen in de week te vinden in de fitness/ sportschool en met mooi weer loop ik ook graag hard in de mooie duinen, die gelegen zijn in de buurt van Castricum. Ik ben verder een muziekliefhebber en speel zelf dan ook een beetje gitaar.

 

Janna van Duinhoven

Geboren en getogen Amsterdammer. Opgegroeid in Amsterdam zuidoost.
In 2007 heb ik mijn opleiding tot fysiotherapeut voltooid aan de Hogeschool van Amsterdam.
Sindsdien ben ik met veel plezier werkzaam bij Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten in Oud Zuid/ De Pijp.

Sport en werk gerelateerde klachten hebben mijn bijzondere interesse, met nadruk op een actieve benadering van therapie en preventie van klachten.
Ik vind het leuk om mensen te begeleiden die klachten hebben die direct verband houden met hun werk. Om mensen hierbij goed te begeleiden heb ik een speciale module gevolgd tijdens mijn studie gericht op arbeid en gezondheid.
Sinds april 2016 ben ik gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met COPD en Astma.

In mijn vrije tijd sport ik graag en onder neem leuke dingen met vrienden.

Jelmer Muis

'Ik ben geboren en getogen in Overijssel, waarna ik via Maastricht en Utrecht in Amsterdam terecht ben gekomen. 

Als fysiotherapeut ligt mijn interesse voornamelijk bij spier-,gewrichts- en skelet klachten, waarbij ik het erg belangrijk vind om naar het totaalbeeld van de persoon in kwestie te kijken. Het is altijd een uitdaging om voor ieder individu de juiste handvatten te kunnen bieden, en het sociale aspect tussen fysiotherapeut en cliënt is daarbij dan ook cruciaal en bovendien erg leuk en leerzaam in mijn ogen. 
Na het afronden van mijn studie in Brisbane, Australië ben ik begonnen aan de deeltijdmaster Fysiotherapiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Wetenschappen fysiotherapie omdat ik de combinatie van fysiotherapie en wetenschap enorm interessant en belangrijk vind, en ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen in de toekomst in het belang van de fysiotherapie.

In mijn vrije tijd voetbal ik graag, ben een groot natuurliefhebber en ben ik graag onder de mensen.' 

 

 

Marian Jonker

Sinds februari 2012  werk ik bij Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten gevestigd in Oud Zuid/ De Pijp te Amsterdam.

Als enige van het team ben ik geen fysiotherapeut. Enkele dagen in de week ben ik aanwezig voor administratieve werkzaamheden en allerlei andere klussen die er te doen zijn op de praktijk. Je kunt dan denken aan de inkoop, de was, de loonadministratie, het declareren, Fysio Fit administratie en facturering, contacten onderhouden met derden zoals o.a. het schoonmaakbedrijf en zorgverzekeraars, het zorgdragen voor het onderhoud aan de apparatuur, werving van nieuwe medewerkers en waarnemers etc.

Voordat ik bij Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten kwam werken had ik een functie bij het Gerechtshof in Amsterdam als coördinator “bodedienst en beveiliging”. Een zeer dynamische baan in een hele bijzondere omgeving met even zo bijzondere contacten.

Verder terug in het verleden heb ik ruim 23 jaar als ziekenverzorgende gewerkt in diverse instellingen in Culemborg en Amsterdam waarvan de langste tijd bij “ De Rietvinck” in de Jordaan. Dat was een geweldige tijd in een leuke buurt van Amsterdam met kleurrijke bewoners. Indertijd was ik toe aan een nieuwe uitdaging en kwam zodoende bij het Gerechtshof terecht.

In de periode bij het Gerechtshof  heb ik het werken in de zorg altijd gemist, niet de werkzaamheden als zodanig, wel het contact met mensen. In mijn huidige functie  is hier weer ruimte voor en daar geniet ik elke dag van.

Marjory Stenhuys

Marjory Stenhuys

Sinds februari 2011 ben ik het team van Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten gevestigd in Oud Zuid/ De Pijp in Amsterdam als kinderfysiotherapeut komen versterken.

In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van  Amsterdam. In 2005 heb ik de opleiding voor kinderfysiotherapeut succesvol afgerond in Rotterdam.
Sinds 2000 ben ik echter al werkzaam met kinderen.

De praktijk is zeer dynamisch waarin ik collega’s heb gevonden met uitgebreide ervaring op meerdere gebieden binnen de fysiotherapie.
Kinderfysiotherapie was hier nog niet vertegenwoordigd.
Voor mij was het dan ook een hele eer en een leuke uitdaging om dit binnen de praktijk op te kunnen zetten. Inmiddels is de kinderfysiotherapie uitgegroeid tot een goede aanvulling op de specialisaties binnen de praktijk Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten. 

Vaak merken de kinderen zelf niet dat ze een motorisch probleem hebben, of willen ze hier niet mee geconfronteerd worden. Voor mij is het dan ook een hele uitdaging om met kinderen te oefenen, ze te motiveren door het zo leuk te maken zodat ze graag terug willen komen en gemotiveerd zijn om thuis ook te oefenen. Ik vind het heel belangrijk om dit samen met de ouders/verzorgers zo goed mogelijk te doen.  
Ik heb goede contacten met kinderartsen en consultatiebureaus en houd nauw contact met schoolartsen en leerkrachten indien nodig.

 

Stefan Lakenman

In april 2013 heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. 

Sinds augustus 2013 ben ik begonnen met waarnemen bij Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten, dit heb ik als erg prettig ervaren. Nu sinds december 2014 werk ik op de maandagmiddag-avond, woensdagmiddag, donderdagmiddag-avond en op de zaterdagen.

Als fysiotherapeut streef ik ernaar om de beste behandeling voor de patiënt te geven om diegene dan ook zo snel mogelijk van zijn/haar klachten af te helpen. 

Iedere patiënt is anders en dit maakt het werk erg afwisselend. Soms lijken bepaalde klachten op elkaar maar het verhaal rond de patiënt is nooit hetzelfde. Deze zoektocht naar de juiste behandeling per patiënt is precies wat ik zo leuk vind in dit vak.

Zelf heb ik een passie voor sport. Het geeft mij dan ook erg veel voldoening om iemand met een blessure weer pijnvrij te laten sporten. Tevens ligt mijn interessegebied vooral bij de behandeling van enkel-, knie-, rug en schouderklachten. 

Nu ik ben afgestudeerd stel ik mij nog steeds erg leergierig op. Sinds september 2013 ben ik dan ook een osteopaat in opleiding. Hierbij verdiep ik me nog meer in de stof als fysiotherapeut maar leer ik ook veel andere manuele vaardigheden. Verder heb ik de opleiding orthopedische revalidatie volgens de 4xt methode afgerond. Deze methode draait om snelle resultaten en is voorwaardenscheppend om te kunnen pijnvrij te kunnen bewegen.

Waarnemingen

Het kan voorkomen dat een fysiotherapeut door omstandigheden bijvoorbeeld vakantie, nascholing, ziekte, zelf niet kan werken, in dit soort gevallen wordt  de behandeling overgenomen door een waarnemend fysiotherapeut. Waarnemende fysiotherapeuten zijn altijd afgestudeerd en ingeschreven bij het CKR en BIG geregistreerd.

 

Foto's door: Bianca Sistermans