skip to Main Content

We zijn weer geopend

– Neem graag uw eigen handdoek/badlaken mee naar de praktijk.
– In de wachtkamer staan de stoelen op veilige afstand en kunt u uw handen desinfecteren.
– Bij koorts of griep graag de behandeling afzeggen.
– Wij volgen strikt de richtlijnen van de www.rivm.nl.

Als de functie van je gewrichten, spieren en/of zenuwen verstoord raakt, krijg je last van bewegingsbeperkingen. Dit gaat vaak samen met pijn, wat weer invloed op de houding heeft. Bij deze verstoringen kan manuele therapie uitkomst bieden. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

De manueel therapeut

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Door het samenvoegen van wetenschap en ervaringen uit de praktijk heeft de manuele therapie de afgelopen jaren een grote stap voorwaarts kunnen maken.

Een Master Manueel Therapeut (MMT) heeft extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie, en manuele en communicatieve vaardigheden. Daarom is de MMT bij uitstek geschikt om patiënten met bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden. Elsbeth Kuik is bij ons de manueel therapeut (MMT).

Hoe gaat de manueel therapeut te werk?

De manueel therapeut kijkt naar de manier waarop u beweegt en hoe hij uw gewrichten beter kan laten werken. Op basis hiervan gebruikt hij of zij een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Manuele therapie is niet in alle gevallen een goede therapie. Wij kunnen door middel van onderzoek bepalen of manuele therapie geschikt voor je is.

Zoek je goede Manuele Therapie in Amsterdam? Maak een afspraak!

Wil je een afspraak met een van onze manueel therapeuten maken? Neem dan hieronder eenvoudig contact met ons op. Onze praktijk in Amsterdam de Pijp heeft ruime openingstijden. Ons team staat voor jou klaar!